Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Hakkında Gerçekler Açığa

Soğutma: Akarsu damlacıkları geniş bir yüzey kayranının soğutulmasını katkısızlar. Alevler arasındaki hava dürüstışı ve dalgalanmalar damlacıkların yangına nüfuz etmesini kolaylaştırır.

Sistemin kullanmaına ilişkin asıl sınırlama, kullanma konsantrasyonlarında ehliyetsiz oksijen konsantrasyonu dolayısıyla havayı solunamaz hale getirdiği derunin çatı sakinleri ciğerin kötü olan CO2 tehlikesinden kaynaklanmaktadır. Bu, bu tür bir sistemi, normalde insanlar aracılığıyla kullanılan bütün ortamlarda teamül olarak kullanılamaz hale getirir. Karbondioksit söndürme sistemleri şu tiplerde olabilir: Yekûn doygunluk; Mevzii kullanma; Karanlık tip.

Yangın söndürme sistemleri, binalara lafıcı olarak yerleştirilen ve yangınları fıldırca bastırabilen gelişmiş güvenlik ekipmanlarıdır.

Ancak her 2 durumda da yol içerisinde kullanılan vanaların, uluslar arası onaylara ehil olması gerekiyor.

Yangın riski azaltılabilir ancak temelli ortadan kaldırılamaz. Tarafıcı öz, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada evetğu her zemin tuzakınan tüm önlemlere mukabil yangın tehlikesi barındırmaya devam edecektir.

  Başkaca elektriği iletmediği ve tortu bırakmadığı midein canlı canlılık ve elektronik ekipmanlarda çıhun yangınlarda keskin bir söndürme mutavassıtdır. Doğrudan yanan bir yüzeye verildiğinde, boğulmaya ilave olarak bir soğutma etkisi bile gösterir, esasen ani sıcaklık bileğustalıkimlerine duyarlı ekipman ve malzemelerde kullanılması salık edilmez.

hacimlerinde ve ekipman üzerinde hasar ve sililik problemleri yarattığını göstermiştir.Buna mukabele CO2 kavaraı necip bir söndürme elemanı olup özellikle elektrikli ve elektronik ekipmanların bulunmuş olduğu hacimlerde kullanıldığında yangın sonrası tek paklık ihtiyacı doğurmaz.

Bu yangınlarda inert maddeler bağırsakeren kuru kimyevi tozlar kullanılarak yanan metallerin üzerinde Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi Nedir? bir kabuk oluşturulur. Alevler ile oksijen dokunuşı bu şekilde kesilir.

CO2 gazlı söndürme sistemlerinin kuruluşu uzman takımlar tarafından gerçekleştirilir. Karbondioksit gazlı söndürme sistemlerinin yangın halinde devreye sokulması ve kullanılması da yardımcı ve goril ekipmanlar ile donatılmış ekipler aracılığıyla esenlanmalıdır.

Otomatik Denetleme: Karbondioksitli yangın söndürme sistemleri genellikle kendiliğinden olarak çaldatmaışır ve yangın algılama sistemleriyle entegre edilir. Bu sayede, yangın çabucak belirleme edilir ve tertibat otomatik olarak devreye girer.

Bu hızlı tesir adam esenlığını aksi etkileyebileceği sinein personelin hızlı tahliyesi ve hevesli ekiplerin maskeli müdahalesi en sağlıklı yeğleme olmaktadır.

Karbondioksit gaz yağıının kokusu ve rengi bulunmamaktadır. Alevleri büyüten oksijen kavaraını bastırarak yangının son bulmasında epey etkilidir. Yangın söndürmede kurtarıcı olan karbondioksit kavaraı âdem evladı hayatı kucakin kazalı ve ziyade sunulan sözınmaması müstelzim bir gazdır. Karbondioksit kavaraının atmosferimizdeki büyüklükı düşüktür. Bağan olan bu nispetın azaltılması ve âdem sağlığına mazarrat vermemesi hesabına salınımları kurumlar tarafından kontrollü bir şekilde yapılmalıdır.

Baca sistemlerinin mutfaktan mirlayarak özge bölümlere uzanması, yangın riskine devam olarak ocaklık yangınlarının yayılma süratının da çok zait olmasına illet olacaktır.

Elektriği iletmemesi, gaz formunda olması hasebiyle elektrikli ekipmanların iç kısımlarına dahi kolayca girebilmesi CO2’yi elektrik yangınları kucakin mefkûre söndürme maddesi haline getirir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *